fredag 9 april 2010

Blåmusslor a´la herbe, grillade chilimarinerade tigerräkor och cognacsflamberade pilgrimsmusslor.

Världens enklaste och snabbaste lyxmiddag!
1 kg blåmusslor
3 scharlottenlökar
1 fänkål
Massa vitlök
Persilja
Timjan
Vitt vin
Nom nom nom
Meet your maker. Hahaha

Tvätta, skrubba och rensa musslorna. Hetta upp en kastrull fräs på musslorna och resten en stund, häll på vitt vin, låt koka upp, täck sen med lock och låt dra utan värme 20 minuter.

Under tiden kan du dricka lite vin eller nåt.
När 10 minuter återstår tar du fram de färdigmarinerade räkorna på spett och pilgrimsmusslorna.
Värm på grillpannan. När den är het saltar och pepprar du pilgrumsmusslorna och ger dem snygga ränder i pannan. Lägg dem sen åt sidan rengör grillpannan och gör i ordning en traktörpanna med lite(LITE) olja och sätt den på medelvärme samtidigt som du bränner på grillpannan igen.
Hiva ned räkorna i grillpannan och släng samtidigt ned pilgrimsmusslorna i traktörpannan. Slå genast på lagom mycket congnac på musslorna och tag pannan av plattan och håll den öppen i rummet. Tänd på. När elden slocknat så vänder du på räkorna som fått fin färg på sig. Börja preppa tallrikarna. En liten tallrik för vitlöksbröd och pilgrimsmusslor och räkorna och en djupare tallrik för blåmusslorna. När du preppat detta är räkorna klara att läggas upp på den lilla tallriken!

Voila!

Juni

Min älskade dotter Juni Alma Blomqvist dök till slut upp.
Den 25/3 2010 klockan 8.20 på morgonen kom hon efter 3 korta men intensiva timmar på BB Stockholm, Danderyd.
Jossan fick förvärkar klockan .09.00 på förmiddagen den 24/3 och de var ganska lätta och väldigt oregelbundna fram till ett på natten den 25/3. Jag klockade värkarna men det gav inte så mycket så jag sov vidare till 3 ungefär. Då är värkarna så pass kraftiga att och regelbundna att det börjar bli läge att åka in.
Vid 5 på morgonen den 25/3 anländer vi till BB och dom kan konstatera att Jossan är öppen 3 cm.
Vi erbjuds ett badkar till Jossan vilket gladeligen mottogs. Där satt Jossan och kämpade i 2,5 timmar med mig och lustgas som hjälp. Klockan 7.20 ungefär ville Jossan ha en epidural. Väl tillbaka i sängen 10 minuter senare konstateras att hon nu är öppen 8 centimeter. En skalpnål och 15 minuter senare är hon öppen 10 centimeter och narkosläkaren vänder i dörren. Inget jobb för honom längre.
Klockan 08.00 kommer första krystvärken och två/tre värkar senare, klockan 08.20 är vårt älskade barn ute , lila och skrikandes.


Jossan behövde tyvärr lite service och fick åka ned till OP så det första som händer är att jag får sitta där med min sprillans nya lilla dotter i famnen i två timmar. Mjuk, varm och lite kladdig och alldeles alldeles underbar!
Hehe, kolla in ögonvalkarna! Söt och tjock!
Vi hamnar på vårt lilla rum och har tre intensiva och mysiga dygn med en liten Juni som provar en massa saker för första gången, som att bajsa, kissa och ha kläder på sig och titta med sina små ögon!
Man kan ligga och titta på sin mamma...

Ligga och se söt ut...
Få sina första kläder på sig...
Och slutligen stylas och ligga på sin Pappas arm!

Peace