fredag 9 april 2010

Blåmusslor a´la herbe, grillade chilimarinerade tigerräkor och cognacsflamberade pilgrimsmusslor.

Världens enklaste och snabbaste lyxmiddag!
1 kg blåmusslor
3 scharlottenlökar
1 fänkål
Massa vitlök
Persilja
Timjan
Vitt vin
Nom nom nom
Meet your maker. Hahaha

Tvätta, skrubba och rensa musslorna. Hetta upp en kastrull fräs på musslorna och resten en stund, häll på vitt vin, låt koka upp, täck sen med lock och låt dra utan värme 20 minuter.

Under tiden kan du dricka lite vin eller nåt.
När 10 minuter återstår tar du fram de färdigmarinerade räkorna på spett och pilgrimsmusslorna.
Värm på grillpannan. När den är het saltar och pepprar du pilgrumsmusslorna och ger dem snygga ränder i pannan. Lägg dem sen åt sidan rengör grillpannan och gör i ordning en traktörpanna med lite(LITE) olja och sätt den på medelvärme samtidigt som du bränner på grillpannan igen.
Hiva ned räkorna i grillpannan och släng samtidigt ned pilgrimsmusslorna i traktörpannan. Slå genast på lagom mycket congnac på musslorna och tag pannan av plattan och håll den öppen i rummet. Tänd på. När elden slocknat så vänder du på räkorna som fått fin färg på sig. Börja preppa tallrikarna. En liten tallrik för vitlöksbröd och pilgrimsmusslor och räkorna och en djupare tallrik för blåmusslorna. När du preppat detta är räkorna klara att läggas upp på den lilla tallriken!

Voila!

1 kommentar:

eva sa...

Jag är inget fan av musslor. Tvärt om. Jag tycker inte om musslor. Men återigen - ett stort beröm för ditt suveräna språk och härliga sätt att skriva. Du får till och med musslor att låta gott, kombinationen med mästerliga bilder gör att de till och med ser goda ut :-).

Tigerräkorna däremot - Mmmmmm.