lördag 3 oktober 2009

Cayennes sista färd

Jepp. För en vecka sen så var jag mitt inne i hösten sista segling och min sista segling med Cayenne. Det var för övrigt en episk grabbsegling med vindar och mat och dryck som inte var av denna värld!

FRedag eftermiddag klockan 17.30 plockade vi upp den sista av de fem deltagarna(förövrigt den ende att inte vara med på bild) vid Solna station!
Därefter bar färden med vackra citat som: "vaddå riktiga skyltar" mot Arninge centrum, vilket förare utan några som hellst problem hittade till.
Där lade pengarna i potten och maten införskaffades. Med spänning tittade gruppen på hur mycket som blev kvar till alkoholkassan, SWEET, 1400 spänn. Dvs två flak Sofiero, ett flak Red Stripe och en flaska Ardbeg. Vackert!

Väl ute vid båten började packandet och avfärden! Vi var framme vid Sandön runt 10 fredag kväll och då grillades det vildsvin, bastades och dracks! Mysigt!


Kaptenen och Henrik, första kvällen!

Larsa och Rolfi första kvällen!
Kapten sätter seglarmodet på hög nivå, lördag.

Rolfi önskar bittert att han inte dragit i sig så mkt så att han med kunde manövrera en Hobie!
Kolla videon, vi blev omseglade av en Hobietävling, ganska bra, vi gjorde 6-7 knop, dom runt 14...



Later on, efter att ha missat alla bra platser på Ostholmen och vi begett oss till Säck och haft en mycket lugnare andra kväll väntade 8 timmar tung kryss hem!
Konstant runt 7 knop men en effektiv fart mot vinden på 2 knop!


Så efter en hård helg med stadiga vindar på konstant 10 m/s med toppar på 15 m/s kom vi slutligen hem och var ganska så nöjda!

Peace