tisdag 26 mars 2013

Lammracks Blomman style

Tanken med att äta lammracks, enligt mig, är att frossa i smarr!
Tyvärr stämmer inte min bild ihop med samhällets, i de flesta fall brukar presentationen se ut så här:


Oh, så tråkigt!

Jag vill att mat skall ätas aktivt, det jag menar med det är att man sitter vid bordet och tar ur en skål tills man är mätt eller att man lagar tillsammans. Visst älskar jag trevliga presentationer, framförallt när jag har bjudning, men för egen del, ge mig kött, sås och ge mig mycket!!!

Jag börjar med att, i en mortel, göra en pasta på färsk rosmarin, vitlök, havssalt och lite olivolja.
Sen snittar jag racksen över fettet i ett rutmönster och geggar in smarret!
Smarr!

Därefter stekes detta i rikligt med smör och lite olja för att ge en vacker färg
yum yum yum
 och, framförallt, ge mig en grym sky!
såsa på

Därefter åker lammet in i ugnen och jag tillsätter genast torkade tranbär till skyn, mosar runt ett tag och sen lite rödvin, honung och salt. Låt reducera till en mysig, gosig smarrig balsamico!

Skär sedan köttet mellan benen och lägg med benen uppåt i en skål, i mitt fall ett Höganäskrus, toppa med den smarriga skyn och tranbären och toppa med en vacker rosmarinkvist.

Bånn fakking appetiit!
Till härligheten förtärs en fräsch sallad med ruccola, avocado, tomat och parmesan!
Smäll i dig utav bara tusan och må bra!

Sen blir man lika glad som kocken!
Fridens liljor!