söndag 9 januari 2011

Italiensk morotssoppa med bruchetta!

Min ena blivande bestman kommer över på middag med sin tjej ikväll! Jossan gör sig i ordning i detta nu, en annan rev av en städning tidigare på dagen och Juni och har tagit det lugnt på sitt sätt.

Ska som överskrivften säger bjuda på soppa. Ja ni hörde rätt, soppa. Jag har länge levt enligt tron att "bli bjuden på soppa är som att bli snuvad på ett mål mat" men den här soppan, som jag faktiskt blev bjuden på en gång, är suverän.

Så soppan:
1 kg morötter, skalas och tärnas
1-3 sötpotatisar, samma som sovan.
Täck med vatten, släng i salt, koka tills mjukt.

Tappa ut vattnet i lämpligt kärl och mixa potatisen och morötterna till en pure, tillsätt vatten tills "soppigt".

3 kanelstänger och 2 delade chilifrukter slängs i tillsammans med 2-5 dl creme fraiche(efter smak och tycke) samt salt, peppar och en buljongtärning.

Kokas samman till det smakar bra, typ 20 minuter.

Serveras i sopptallrik med bönblandning i botten och ruccola samt rostade pinjenötter på toppen.

Till detta serveras bruschetta med parmarullar:
Bruchetta:
-bonnbröd som penslas med olivolja och rostas på grillen i ugnen och därefter gnids med vitlök
-4 tomater som finhackas och blandas med 1-2 pressade/mortlade vitlöksklyftor, salt o peppar samt basilika.
Lägg tomatjoxet på brödet! Check!

Parmarullar:
Blanchera sparris, rulla in i parma, släng i grillpannan!

Avnjuts med rött vin och gott sällskap, tyvärr uteblev bilder då allt åts upp :)

Glad att säga att min bestman är i harmoni med livet, något som gläder mig STORT! Love broh!