lördag 10 april 2010

Ugnsbakad lax a´la skogssommardröm och färskpotatissallad med smak av grönt!

Ja som skrivet. Lax denna gång!
Valde en fin laxfilé på CityGross, vilka har riktigt vassa priser på färsk fisk!



Laxen:
Filé med skinnsida ner, nötig olivolja som ringlas över
Några knippen färsk timjan
X antal skivor citron
Salt och peppar

Lägg laxen på bakplåtspapper eller liknande, ringla över olja, salta, peppra, lägg över timjan och sist citronskivorna som ett lock. In i ugnen på lagom värme, lagom länge, kortare än potatisen, så sätt på potäterna innan!!!

Findus frusna färskpotatis. Kokas i 25 minuter. Check!

Det gröna:
Sparris
Sockerärtor
Bladspenat
Ridderheims Queenoliver med spad

Dela sparrisen på hälften innen den blancheras i saltat vatten! Lägg de fula delarna, dvs inte toppen, i en lämplig bunke. Blanchera sockerärtorna, lägg dem i samma bunke.
Skölj av spenaten om det måstes!

När potatisen kokt klart åker den ner med det gröna i lagom stora bitar, sen ner med oliverna, rör runt!
Servera med en fin bit lax och garnera med sparristopparna!

Bilder kommer!

Peace!