fredag 15 januari 2010

Döden i grytan och Jossans examen

Idag var min kära Jossan äntligen klar med sin sjuksköterskeutbildning. Nu kan hon bara lögga upp fötterna och inte göra någonting fram till barnet kommer i Mars. Att inte säga upp sig innan studierna för 7 år sen har visat sig vara ett vist val! :)

Examen höll hus i Filadelfiakyrkan i Karlberg. En väldigt fin ceremoni med underhållning och tal och en MASSA studenter som nu tog examen. 2,5 timme eller så tog det väl. Jag är så otroligt stolt över Jossan. Få jag känenr har det enorma driv som hon har när det kommer till att prestera sitt allra bästa. Hon kommer att bli världens mest tillgivna mamma, fantastiska fru och bästa barnmorska i framtiden. I love her to death!

Sen bar det tillsammans med svärföräldrarna och svägerskan till Döden i grytan. En italiensk restaurang som ligger något remote vid Norrtull ungefär. En utomordentligt intetsägande fasad visade sig gömma en gemytlig liten restaurang.

Till bords fick vi bra service och menyn i hand. Mitt val landade på Bistecca ala Fiorentina, eller ca 600 gram T-bone av finaste guldköttskvalité.

Damnation, ca 600 gram visade sig vara ett cirka åt 700 gram, lätt. Till alla rätter får man beställa tillbehör, allt ifrån hemmagjorda pommes till mitt val, Broccoli all´aglio peperoncino. Eller på svenska, broccoli med vitlök och peperoncinochili. Mycket bra val då potatiskrokketterna svärmor och Jossan beställde var i mandarinstorlek, så två sådana slank ner med. Samt lite av svärmors lammracks vilka var utomordentligt finfina! Avslutades med Savoiardi caffé cioccolato, en typ chokladtiramisu. Varför jag i hela friden även pressade i mig denna är ett jävla frågetecken, men det var så stört gott och vinet tillsammans med kötter krävde ett avslut.

Där lade jag raskt till de 3 kilo jag gått ner under julhelgen på att äta lagom portioner ;)

Tyvärr så låg mobilen i en väska och användes inte för att fotografera TB-steken, där oxfilésidan var så sjuuukt mör och ryggbiffsidan var stört smarrig! 2.5 cm tjock och underbart blodig i sin mest naturella smak!

Rekomenderas varmt även om priset(som svärfar stod för) var saftigt. 295 för köttet, 70 för tillbehöret och 75 för desserten och ytterligare någon hundralapp för min del av vinet. Ok, kanske lagom pris med tanke på den obscena mängd mat jag fick!

Nu ska jag ligga i ide ett tag och smälta maten! Peace