söndag 20 september 2009

Regnbågsforell, cognac och chiliplanta



Regnbågen tillreddes på enklas möjliga sätt, ståendes på buken(delad) med dillsmör och lite vitlök, salt och citronpeppar. Och etfersom sommaren dröjer sig kvar så serverades det smörslungad dillpotatis till och en smarrig romsås!






Efter detta så gick jag till mina chilisar och avnjöt en cognac(i brist på whiskey) och har nu spenderat 30 minuter på att lägga in rätt programvara på datorn för att föra över bilder från mobilen till datorn!




Jossan och liten sitter bredvid mig i soffan och myser. Hon(Jossan) ser verkligen underbar ut när hon sitter o ruvar. Det är ganska intressant exakt HUR mycket man kan älska någon.


Vi var för övrigt och tittade på vagnar idag. Fan jag är inte helt nöjd med någon, och alla kunde kännas bättre och robustare tycker jag. Jag vägrar dega 6000spänn och uppåt för något som inte känns tip top!
Well ska googla lite på det!
Later




Chili!

Jag fick i början av sommaren två chiliplantor av en kollega. Dessa börjar nu bära frukt och bli riktigt fina, men jag vill inte skörda dem riktigt ännu. De ska få mogna lite till!

Men detta har inspirerat mig att börja laga lite chilirätter så efter lite googlande kom jag fram till Chiliguiden. Där gick jag loss på ett najs recept:
Ingredienser:
500 g köttfärs
1 st gul lök
2 msk tomatpuré
2 st paprikor

1 st hackad chilifrukt (efter smak)
3 klyftor vitlök
2 tsk Cajun Seasoning
300 g blandade bönor(kokta)
10 dl köttbuljong
1,5 dl riven cheddarost

Jag modiifierade den lite och gjorde en gryta istället för en soppa! Den smakar faktiskt helt ok.

Hade i en spank peppar och en jalapeno. Skulle gått på en habanero istället då den är lite klen i ouumpffet! Men helt ok för min första chili!



There you go!

Peace!